28 Aralık 2010 Salı

Bu Kanun Bu Diyarlara Lüks Mü?




Sözünü ettiğim kanun Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın hapse girmesini gerektiren kanunun ta kendisi. 

22 Aralık 2010 Çarşamba

"Kötü Reklamlar Hep Olur"



Bu konuda pek birşey yazmak niyetinde değildim aslında, zira Banu Gökyar dipnot taki yazısında kadın ve kadın onuru açısından denmesi gereken herşeyi demiş.

15 Aralık 2010 Çarşamba

Kadın ve Erkek Yurtlarının Ayrı Olması Üzerine


Gerçekte de yaşanmış şöyle bir olay düşünün: Erkek yurdu binasının pencerelerinden birine doğru bağıran, el kol hareketi yapan bir güvenlik görevlisi ve suçluluk duygusuyla karışık utanmış, panik içinde kalmış kadın ve erkek…



9 Aralık 2010 Perşembe

Kadın Eleştirisi-2: Şikayet Ettiği Toplum Yapısından Kadının da Sorumlu Olması Üzerine



Bu aslında ele alması zor görünen, çünkü birçok farklı mekanizmaya sahip kökenleri olan bir konu. Güncel bir sistem sorunuyken, bir o kadar da tarih sorunu, kültür sorunu. Ancak toplum bilimlerinden bihaber ben, kotarabileceğimi düşündüğüm şu açıdan bakmaya karar verdim: Günümüzde kadının, kendi zarar gördüğü, hoşnut olmadığı -veya olduğu ama yine de ikinci sınıf birey muamelesi gördüğü gerçeğini değiştirmediği- topluma kendi elleriyle yaptığı ve hâlâ yapmakta olduğu olumsuz katkılar.

3 Aralık 2010 Cuma

Osho ve Kadın Özgürlük Hareketi

Son yazımda (“Kadın Eleştirisi-1: Güçlü kadın daha mı az/fazla dişidir?”) ortaya koyduklarımla çok yakından ilişkili ve ilham verici olduğunu düşündüğüm, Osho’nun kitabı “Kadın”dan uzunca bir alıntıya yer vermek istedim bu sefer:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...