30 Nisan 2011 Cumartesi

İkiyüzlü Evlilik Yemini




Evlilik kurumunun kendisinin de ikiyüzlü olduğunu düşünsem de; bahsedeceğim şey yalnızca evlilik yeminindeki sözler.


"... zenginlikte, fakirlikte... ölüm bizi ayırana kadar.."

27 Nisan 2011 Çarşamba

"Muzır İçerik"

Bugün W. Burroughs 'ın "Yumuşak Makine" kitabının yargılanacağını öğrenince bu saçmalığı dile getirmem farz oldu. Okuduğum haberden alıntı:


"Savcılığın isteği üzerine kitabı Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu inceledi. Kurul’un raporunda; kitabın ‘konu ve anlatım bütünlüğü’ olmadığı, ‘argo ve amiyane tabirlerle kopuk anlatım tarzının benimsendiği’ öne sürülerek, ‘ahlaki normlarla bağdaşmadığı’, ‘halkın ar ve haya duygularını incittiği’ ifade edildi. Koruma kurulunun Türk toplumunun ahlak yapısına uygun bulmadığı kitap hakkında dava açılacak."

23 Nisan 2011 Cumartesi

Soraya'yı Taşlamak

"Kuran'dan alıntılar yaparak hilelerini ve düzenbazlığını gizleyebileceğini zanneden ikiyüzlü olma."


Hāfez


Yakın zamanda izlemiş olduğum "Soraya'yı Taşlamak" filminden bir kare. Dini arkasına alan sahtekarlığı en iyi afişe eden resim olduğunu düşündüğüm için özellikle bunu koydum. Filmin konusunu yazmak bile istemiyorum. Merak edenler için: The Stoning of Soraya M.

19 Nisan 2011 Salı

2 Tip Kadın Vardır (?)



Evet günlük... (ne kötü bir giriş, günlük yazmadaki becerim(!) ta ortaokulda belliydi zaten =) )

Geçen gün yine düşündüren bir anekdota şahit oldum; erkek cinsinden bir arkadaş dedi ki: "Dünyada iki tip kadın vardır. Biri özgür takılan yani 'hafif' dediğimiz; diğeri sadık, güvenilir."

14 Nisan 2011 Perşembe

Yanlış Yönde Feminist Sıçramalar - 2

                                     ** Erkekleri Dışlamak**


Her zaman dediğim şey: "Kadın sorunu toplum sorunudur ve toplumun içinde erkek de vardır." Eğer erkek dışlanırsa bu kendini marjinalleştirmek olur. Peki şimdiye kadar kendini marjinalleştiren kim veya hangi kesim ciddiye alındı?

10 Nisan 2011 Pazar

Şovenist Türk Ergeni

Geçenlerde bir yerde kahve içerken yakın bir masada yaşanan bir aşk kavgasına tanık oldum. Hayır, dinlemedim yahu. Ne var ki egosu tavan Türk erkeği henüz lise yıllarında belli ediyor kendini, ta işitme menzili dışından bile. Çocuk dünyada eşi bulunmayan bir varlıkmışçasına bir yüz ifadesiyle birşeyler anlatıyor, anlatıyor ve anlatıyor...

4 Nisan 2011 Pazartesi

Sevgili Günlük

Bundan böyle ara ara günlük havasında yazacağım bazı yazılarda, tanık olduğum bazı olay veya diyalogları kısaca paylaşmaya karar verdim. Gözlemlediğim / yaşadığım her bir olayı alıp birtakım gerçeklere bağlayıp argüman sunmak; "şu şöyledir bu da böyledir, öyleyse bu da şöyledir.." vs demek yerine kimi zaman olayı olduğu gibi ortaya koyup  yorumu okuyucuya bırakmayı tercih edeceğim yani. Bir de evet, daha konforlu. Kabul ediyorum. Ama bazen daha anlamlı. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...