24 Mayıs 2011 Salı

Bence Üremesin

Dünyaya erkeğin biçtiği rolleri oynamak için geldiğine inanan ve bu rollerde başarılı olmak için artık makinalaşmış olmaktan gurur duyan, "ben bir et parçasıyım yihuu!" diyen kadınlardan bir başkasıyla tanıştık. Yani ben yeni öğrendim. Sibel Üresin adlı bir kadın(?).

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Farkında Olmak veya Olmamak: İşte Bütün Mesele Bu (Mu?)





Daha önce yazdığım bir yazıya gelen bir yorumun ardından birşeyler ekleme ihtiyacı duydum falan derken yazmam gereken kendi başına bir konu varmış meğer.

17 Mayıs 2011 Salı

Cinsel Eğitim ve Ütopya

Selam günlük.


Bugün yolda "Cinsel Sağlık-Evlilik ve Aile Danışmanlığı Merkezi" diye bir yer gördüm. Vay iyiymiş, böyle koca tabelasıyla ve -anladığım kadarıyla- ciddiyetle bu konuda hizmet veren yerler var, dedim. Ardından aklıma olası şu iki gönderme geldi:
1- Cinsel sağlık sorunları sadece evlilikte söz konusudur. (çünkü öncesinde cinsellik yoktur)
2- Evlilik cinsel sağlığı bozabilir. (ki bu, ilk göndermeyle çelişir. ama ironik olduğu kadar gerçeklik payı da yok mu?)

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Suç ve Kin

Yakın çevremden duyduğum için daha çok etkilendiğim -evet, ben merkezci insan evladı böyle işte- bir olay oldu: 5. sınıf öğrencisi bir çocuk okuldaki hademe tarafından tecavüze uğradı. Olaydan yola çıkarak toplumun ahlak bıdı bıdı analizini yapmayacağım. Vaziyet ortada.

5 Mayıs 2011 Perşembe

Yanlış Yönde Feminist Sıçramalar - 3

                                    ** Erkeklerle Yarışmak **




Ne kadar gereksiz bir tutum, diyorum. Kadınların iyi yapabildiği şeyler var. Hatta erkeklerin asla yapamayacağı şeyler var ki, doğum tek başına yeterli bir örnek...  Ancak erkeklerin de yapabildiği bazı şeyleri kadınlar yapamaz. Ee ne olmuş yani? Bırakalım yapsınlar. Niye yarışalım ki? Bu yarışa yönelmenin özgüven eksikliğini afişe etmekten başka pek bir işe yaradığına inanmıyorum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...