24 Ağustos 2012 Cuma

Uydurmayı Severiz Biz

İnsanın yalan söylemesinin en temel sebebi iktidar savaşı olarak bilinir. Küçük yalanlar, beyaz yalanlar, hayati öneme sahip yalanlar, "iyi" bir amaca hizmet etmek için söylenen yalanlar ve daha nicesi...

Uydurmanın yalan söylemekten farkı var mıdır diye bir soru ortaya atsak; değişik cevap veya yaklaşımlarla karşılaşabiliriz. Uydurmak denen şeyde imgelemin vücut bulmuş bir formu var ve bunun nasıl bir etki bırakacağını merak ederiz. Takdir edilmek için yöneldiğimiz bir girişim olabilir bu. Bazen de zorda kalınca ve "bilmiyorum" demenin uygulaması kolay bir erdem olduğunu unutunca uydururuz.

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Hangisi Doğru?

Doğru bir yaşam formu yok aslında. Monogamik veya poligamik ilişki yaşayabilirsiniz. Çekirdek bir aile kurabilir veya yalnız yaşayabilir ya da komün hayatı benimseyebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isterseniz iki yaşında kreşe başlatabilir ve okul eğitimi almasını sağlarken siz de çok sevdiğiniz kariyerinize, şehir hayatına devam edebilir veya dünyayı dolaşırken eğitimini bizzat siz üstlenebilirsiniz. Bir adada veya metropolde yaşamayı tercih edebilirsiniz. Kendi yaptığınız mütevazı bir kulübede yaşamayı veya yıllarca borcunu ödeyeceğiniz mortgage kredisiyle alacağınız evde yaşamayı seçebilirsiniz. 

7 Ağustos 2012 Salı

Kadın Bedeninde Şovenist Bir Erkek

Şovenist erkek zihniyetinin kadın bedeninde vücut bulmuş haline, gündem diliyle Sibel Üresin deriz biz Türkler. Üresin derken de ürememesini dileriz içten içe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...