18 Mart 2013 Pazartesi

Çocuk Bakmanın Değersiz Görülmesi

      ...Kadınlar, daha az çocuk yaptıkları için, daha fazla oranda işgücüne katıldı. Özellikle meslek sahibi iyi öğrenim görmüş kadınlar zamanlarını "evde çocuk bakmak" yerine, işte "para kazanma" ile geçirir oldu...*

13 Mart 2013 Çarşamba

Anneliğin Kutsal Sayılması Üzerine


Bir akşam yemeği sohbeti esnasında tanıdığımız x bir adamın çapkın olması ve yeni birlikteliğinden laf açılınca; ister istemez konu genel anlamda kadınların ve erkeklerin çapkınlık eğilimine geldi. Tahmin edilebileceği gibi; “Erkektir, yapar” şeklinde konu bağlandı ve “O zaman kadın da yapabilir” savına ise yanıt şu oldu: “Ama kadınlar, annelikten dolayı kutsal sayıldığı için böyle bir şeyin onların yapması aynı değil.”

8 Mart 2013 Cuma

Kadın Dediğin


Kadın dediğin şöyle olmalı, böyle olmalı..   [Video]

"Kadın dediğin güzel olmalı. Baktın mı bakacaksın."
Sen bakarken kadın ne düşünür, rahatsız olur mu umurunda değil zaten. Belki de bu yüzden senin gibi bakanlar bu kadar itici.

7 Mart 2013 Perşembe

Copacabana: Hovarda(!) Bir Anneye Sahip Olmak


Herkes annesinin mantıklı, her şeyi bilen, daima doğru yolu gösteren, bir sorun olduğunda onun çözüm sunacak engin bilgi veya üzüldüğünde onu teselli edecek engin şefkate sahip olduğunu bellemiştir kafasında. Masallar, hikayeler ve “iyi aile” tablolarından fırlama yakın çevremizde bile görürüz böyle anneleri. Haliyle çocukların çok küçük yaşlardan itibaren benimsediği anne tipi de bu olur, kendi annesi öyle olsun veya olmasın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...