28 Mayıs 2012 Pazartesi

Bir Gazeteciden Yaratılış Dersleri






Bu akşam itibariyle öğrendiğim demeçtir yukarıda gördüğünüz. Kısacık ama oldukça fazla anlam içeriyor. Küçümsenecek gibi değil. 


1) Kadını ilgilendiren bir meseleye (kürtaj) dair söylenenler, sadece gazeteci olan kadınları kızdırabilir. Diğer meslek gruplarından olan kadınlar twitter'da bir gazeteciyi takip etmez, bunları duymaz. Duysa da yorum yapmadan geçer.


2) "Yaratılış Kanunları", somut, apaçık belirgin, herkesin ulaşabileceği şeylerdir. Gazeteciler de bu kanunları çok iyi bilirler. Aslına bakarsanız mesleklerinin en önde gelen ilkelerinden birisidir bu kanunları bilmek.


3) Özellikle de erkek gazetecilerin bu kanunları twitter'da paylaşmaları gazetecilik adına yapacakları olumlu bir katkıdır.


4) Yaratılış Kanunları'na göre hayatta herşeyin bir bedeli vardır. Çocuk doğurma kapasitesine sahip olmak da haliyle toplumun malı olmayı gerektirir. Hanımlar, işinize gelirse.


5) Bu kanunlara ilişkin olarak da kadının çocuk doğurup doğurmamasında verilecek kararı toplum verebilir. 


6) Söz gelimi x sayıda kadın çocuğunu doğurmak konusunda ikilemdeyse, diğer tüm kadınlar ve de erkeklerin tamamı birlikte bu konuda istedikleri kararı verebilirler.


7) Eğer bu x sayıda kadın, verilen kararlar neticesinde mutlu değilse, aynı sorunu yaşayan başka kadınların bu x grubu altında topladığımız kadınlarla muhatap olmaları engellenmelidir. Zira toplumun (giderek sadece erkekler) vereceği kararlara uymak istemeyebilir ve mazallah huzuru bozabilirler.


8) Önceki maddede bahsi geçen sorunların yaşanmaması için en iyi ve mecburi çözüm, bu kararların sadece erkeklerin vermesidir. Aksi halde x problemi gündeme gelebilir.


9) Demeçte geçen kanun, hayatın en temel gerçeklerinden biridir. 


Pek faydalıydı bence. Keşke hep böyle tweet'ler görsek de birşeyler öğrensek.

8 yorum:

  1. Yazdığın en iyi şey bu olabilir bence.

    YanıtlaSil
  2. @bytheway: teşekkür ederim ;)

    @Aslı: oo bunu sizden duymak pek hoş Aslı hanım =)

    YanıtlaSil
  3. haha :) yalnız tabii dönüp haberi araştırdım ve OFFFFFF. uyanıksan konuşalım? yani gündemi niye takip etmediğimi anladım ben çekiliyorum mağarama siz okuyun gazeteleri falan ben kendi dünyamda mutluyum :)

    YanıtlaSil
  4. boyalı ve satın alınmış bir basının gazetecilerinin bu söylemlerine ve mesnetsizliklerini ti' ye almıyorum..takunyalı şakirtler bunlar..

    YanıtlaSil
  5. aslında hiç kaale alınacak gibi değil ama bir yanıyla o kadar gülünç ki, dalga geçmeden duramadım. sanırım bazen eğlenmek de gerekiyor durum vahim bile olsa.

    YanıtlaSil
  6. O kadar iyi diskur analizi yapmissin ki, eklenecek bir sey yok.

    YanıtlaSil
  7. @Şule: çok teşekkür ederim Şule! bloga akademik bir vizyon kazandırmaya çalışırsam; seni rahatsız edeceğimi bil ;)
    sevgiler

    YanıtlaSil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...