30 Mayıs 2012 Çarşamba

Dinle Küçük Adam

"Seni gayri meşru bir ilişkiden doğuran anneni her görüşünde ahlaksızlıkla suçlayan sen değil misin, küçük adam? "Evlilik sonucu dünyaya gelen çocukları meşru, evlilik dışı" çocukları gayri meşru diye damgalayan sen değil misin? Yaşadığımız gezegenin zavallılık vadisindeki bir zavallısın sen! Kendi sözcüklerini bile kavrayamıyorsun.
Yeni doğan İsa'yı ululuyorsun. O İsa evlilik dışı bir ilişkiden doğmuştu. Yeni doğmuş İsa'da cinsel özgürlüğe kavuşma özleminin olduğunu bilmeden ululuyorsun onu. Küçük evliliğe bağlı küçük adam. Sen gayri meşru bir ilişki sonucu doğmuş, evlilik dışı çocuk tanımayan İsa'yı Tanrı'nın oğlu katına yükselttin.
Ama yine de kendi gerçekliğinle, gerçek sevgin ve gerçek nefretinle, din yasalarını temel alarak çocuklara saldırıyorsun, sefil ve küçük bir adamsın sen!"


Reich, Wilhelm. Dinle Küçük Adam, Çeviri: Murat Cengiz. Oda Yayınları, 2008 


Dün rastladığım bir yazıyı okuyunca Reich'ın "Küçük Adam" ı geldi aklıma. "Kadınlar Neden Kürtaj Yaptırır?" yazının başlığı. Kadınların kürtaj yaptırma nedenlerinin tamamına hakim olduğunu düşünmüş olmalı yazar, kendinden çok emin. Eğer empati kurmaya çalıştıysa (ki sanmıyorum) bile ne yazık ki başaramamış. Site, kopyalamaya yasaklı olduğu için resim formatında alıntı yapıyorum, orijinal kaynaktan daha düzgün görülebilir:












Ahlak açısından kabul edilemez? Toplumun genel ahlakı? Akıl ve izan sahibi kişiler?  Gayri meşru ilişki, gayri meşru çocuk? Ah be küçük adam, hem dinden inançtan bahsedersin, hem de şu birkaç kelimenle insanları ayırırsın, küçük görürsün...


Küçük adamlar, siz her yerdesiniz...


Kaynak: http://blog.milliyet.com.tr/kadinlar-neden-kurtaj-yaptirir-/Blog/?BlogNo=364897

2 yorum:

  1. bu adamın kitabını okuduğumda 23 yaşında bi üni. öğrencisiydim. okul kütüphanesinden bu kitabı almam kolay olmamıştı. hatta kütüphanede çalışan arkadaşlarım bu kitabı aldığımdan ötürü fişlenebileceğimi bile iddia etmişlerdi. güzel adamdır r. wilhelm

    ayrıca zina çocuklarına gelince. hepimiz zinayız aslında..
    insanlar icat ettikleri evlilik kavramı neticesinde başkalarını evli, bekar, dul, zina ve fahişe gibi sınıflandırıyor sonra da bu kategorilere doğru ya da yanlış gibi değerler yüklüyorlar. bu sınıflamalara göre yanlış yapanları tanrının emrettiğini iddia ettikleri kitaplara göre yargılıyorlar. hakikaten insan çok çaresiz..

    YanıtlaSil
  2. Erkek Adam, insan gerçekten çok çaresiz, çok acınacak durumda. Hep de böyle olacak gibi görünüyor. Yani ne lazım anlamıyorum hakikaten, hele de bugünlerde çok öfkeliyim. Hedef gösterdiğim yazıya şimdi tekrar baktım da, yorumları görmek hiç de iyi gelmedi.. Gerçekten her yerdeler.

    YanıtlaSil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...