8 Kasım 2012 Perşembe

Mizojinist Kadınlar - 1















İşte böyle yiyin birbirinizi, başkasını hemen ötekileyin.
Sizden isteneni böylece harfiyen yerine getirin.
Bu yüzden başarılı olduğunuz söylenebilir.
Tebrikler.

6 yorum:

  1. kadınların birbirini ötekileştirmesi hoş bişi değil ama üzgünüm bu hep var..Kadına şiddet sadece kapalı olanların değil Üniversiteli olup kariyerinde başarılı kadınlarında başına gelebiliyor..eğitim şart kendine güveni olan erkekleri yetiştirmek de biz kadınlara düşmüyor mu?İyi donanımlı babalar eşliğinde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. crazywomanrosemary; dediğin de çok doğru zaten.. çok katmanlı bir sorunla yüzleştiğimizden, çözüm de çok katmanlı olmak durumunda. hem yetiştireceğimiz erkeklerin şımarık ve kadın düşmanı olmamasını, yetiştireceğimiz kız çocuklara doğalarından utanmamalarını öğretmek gerektiği gibi, eğitimli nüfusun artmasının gördüğümüz üzere bir yere kadar işe yaradığını ve bu yüzden eğitimin niteliğinde de reforma gidilmesi de gerekiyor. yetişkinlere farkındalık kazandırılması falan derken epeyce şey var yapılması gereken =) evet, şiddete herkes uğrayabiliyor, belki farklı nispetlerde ama her katmandan kadın.. yorum için teşekkür ederim crazywomanrosemary.

      Sil
  2. geçen gün sabah haberlerinde korunmaya ihtiyaç duyan kadınların mevcut polis kapasitesinden çok daha fazla olduğunu söylüyordu. bu kişinin yorumu konunun ne kadar aynı zihniyetten çıkıp dallanıp budaklandığını tekrar kanıtlıyor bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haplo; kesinlikle aynı zihniyet derim ben, çok başka birşey değil. "dayağı hak ediyor" demesi aynen o eril zihniyete, o bakış açısına sahip demek. sen hâlâ "çağdaş kadınım" vs vs diye coş.. ne şizofrenik..
      teşekkür ederim yorum için Haplo.

      Sil
  3. aslında karikatürde bir ötekileme yok kullanıcı yorumlarında bir ötekileme var..ve bir kullanıcının kapalı kadın dayağı hak ediyor demesi de çok saçma ve konuyla alakasız olmuş..bir diğer kullanıcının yorumunda belirttiği gibi aslında başı kapalı kadın kırsalı temsil ediyor. kırsaldaki kadın hakikaten de yaşadıkları sosyo-ekonomik kültürel yapıdan dolayı daha fazla hakir görülüyor..maalesef ki böyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle Erkek Adam, yorumlardaki dışlamaya dikkat çektim. kırsalı veya şehirdeyse maalesef alt sınıfı temsil ediyor.. daha hakir görülmesi önceden tartıştığımız; kadının ekonomik özgürlüğe sahip olmaması ile bağlanabilir. insanlara namus sorusunun sorulduğu videoyu içeren yazı olmalı: http://zygotos.blogspot.com/2011/02/boyle-diyenlere-kzabilir-miyiz.html

      Sil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...