4 Temmuz 2011 Pazartesi

Homofobik Erkeklerde Eşcinsel Eğilimin Şaşırtıcı(?) Yükselişi

Yalnızca homofobik erkekler değil, homofobik kadınlarda da elbette vardır gizli bir eşcinsel eğilim. Fakat kadınlar -tabii ki toplumsal normlar sebebiyle - cinsel algılarını bırakın ifade etmeyi, kendileri bile keşfetmeye yönelmedikleri için bunun kadınlarda yaygın bir olgu olup olmadığını kanıtlamak zor olsa gerek...



Bunun yerine belki hiç de sürpriz olmayan başka birşey görülüyor genellikle homofobik kadınlarda; o da frijitlik. Fakat bulduğum bilimsel bir araştırma bu konuyla değil, sadece homofobik erkeklerin eşcinsel eğilimi ile ilgili:

Çok kısa bir özet halinde, yapılan deney şöyle: Biri homofobik diğeri homofobik olmayan erkeklerden oluşan iki gruba, homoseksüel (erkek) uyarı unsurlarının bulunduğu erotik videolar izlettiriliyor. Bunun üzerine gereken biyolojik reaksiyonu sadece homofobik erkekler gösteriyor. 

Aşağıdaki video homofobik erkek davranışlarını ve işaret ettiği kodları pek güzel afişe ediyor. 




Bu yazının konusuna olası en uygun örneğin -evet, tabii ki Süpermen tişörtlü arkadaş- yanı sıra bankacı adamın yüzündeki "führer" ifadesi ile ev hanımı kadının göze çarpan frijit halini tartışsak neler çıkar kim bilir... Şimdilik bu kadarı yeterli olsun =)

L

Bilimsel araştırma: Pubmed

Not: Homofobik erkek diye araştırınca alakasız bir şekilde Chris Cooper'ın yukarıdaki görüntüsü çıktı. Pek uygun ve komik geldi =)

22 yorum:

  1. Ben, kendi ile gayler ile lezbiyenler ile travestiler ile transseksüeller ile yani bilimum farklı olan insan ile barışık, ama aynı zamanda homofobik birisiyim. Kabul buyrula.:)))

    YanıtlaSil
  2. Kişi, kendinde mevcut bulunanlardan korkar, kendinde bulunanlara sinirlenir. Bu örnekte homofobi, kişinin gay'liğini saklama ihtiyacından oluşan kişilik bölünmesi, öfke, endişe ve daha pek çok nedenden meydana gelir. Gay olmayanlarda homofobinin olmayışı/daha az oluşu, bir nevi ,kişinin bu konu üzerine düşünmemesinden, kafasında bu fikrin, "bilgi"nin bulunmamasındandır. Bu onun "konusu" bile değildir; bu konu kişinin algısına girmez. Algıda seçicilik bize sırf homofobi değil, tüm konularda ayna tutar...

    YanıtlaSil
  3. @Avram: bence siz homofobik değilsiniz ;)
    bu arada konuştuklarımız tabii ki homofobiklerin geneli için geçerli, yapılan her genelleme gibi. deneydeki 35 adamın 35'i de aynı tepkileri veriyor olsa bile, genellemeden öteye gidemeyiz elbette.

    @Kutsal Fahişe: homofobinin sadece bir örnek oluşturduğu durumu genelleştirmek gerekirse, tam da senin dediklerin uygun düşüyor olmalı, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Size kalsa hepimizi ipne yapacaksınız zaten...

    Bir de ne var biliyor musun; cinsel tercihi farklı erkeklerin, kendilerini normal gösterebilmek adına başkalarına da "aslında hepiniz ipnesiniz de, farkında değilsiniz'i dikte etme çabası da pek güldürür beni.. Gadın milletinin işine gelir tabi bu durum; bilhassa anarşist ruhlu, pantel emelgillerin.. maksat statükoya karşı olmak, maksat ezilmiş hemcinslerinin skor tabelasına +1 puan eklemek..

    fantazi anlamında pek çok şeyi anlayabilirim... Ama bi erkeğin başka bir erkekten hoşlanması/arzulaması, ancak ve ancak fizyolojik bir durumla açıklayabilir benim öküz bünyem..

    saygım var; cidden biyolojik temelli bir durum olduğuna inanıyorum... ama bu, asla ve asla 'homofobinin gizli eşcinsellik anlamına gelmesini' geçerli kılmaz diye düşünüyorum..

    yahut siz sabaha kadar aksini savunun.. maksat panteremmellik olsun.. o da bir seçenek tabi..

    dur yemek yiyeyim, yazarım belki biraz daha.. çıkmam lazım şimdi..

    YanıtlaSil
  5. Üzgünüm.. Bu aralar pek ciddi olamıyorum. Nedense, yazın gelmesi ile birlikte, kışlıkların arasına kaçtı. Affola.:))
    Yani, bir ağız tadı ile homofobik oldurmayacaksın öyle mi?..
    Bu memlekette, erkeklerle ilişkiye girip "ben aktifim karrrdeşimm, ne ibnesi ne homosu??" diyecek kadar nasıl diyeyim.. Hadi demeyeyim, 'tipler' dolu iken.. Videodaki kazmalardan da çok çıkar karşımıza.:)

    YanıtlaSil
  6. @öküz: vov-vov-vov.. ne oluyor öküzcüm ağır ol, öküz dedik bağrımıza bastık ;) açken yorum yapma sen, sinirli oluyorsun ;) ama sinirle söylemiş olduklarını görmezden gelip diğer dediklerine benim de diyeceklerim var:
    1)cinsel tercih diye birşey yoktur, "cinsel yönelim" diye birşey vardır.
    2)kimsenin, hele de eşcinsellerin kendilerini "normal" göstermeye ihtiyacı yok. çünkü normal diye birşey yok. heteroseksüeller "normal", homoseksüeller "anormal" gibi bir önermeye gitmişsin ve bu normal lafının kullanımı kendi başına ayrımcı bir tutum.
    3)ben "homofobik her erkek eşcinseldir" diye birşey demedim. genellemelerden, gözlemlerden, sokaktaki adamdan ve bilimsel araştırmalardan bahsediyoruz burada. kim herkes için %100 aynı şey geçerlidir diyebilir?
    4)amaç anarşistlik değil, farkındalıktır. kimsenin benim korumama ihtiyacı yok. "çoğunluğa uyayım, normal olayım, görüntü buysa gerçek de budur" vs dememek anarşistlikse eğer, kabulümdür, anarşist olmayı tercih ederim.

    @Avram: eheh ağız tadıyla demek ahah =D o dediğiniz tipler de vardır mutlaka, ben onlardan hiç duymadım ama ayrı ve ilginç bir vaka olsa gerek ;)

    YanıtlaSil
  7. Homofobiyi, tahammülsüzlük hatta faşizmle falan mı karıştırıyorsunuz birbirine?

    Ben homofobik bir adamım. Sokakta bir erkek dudağıma yapışırsa, ağzını yüzünü kırarım. Xx bir erkeğin elinin, kazayla benim elime değmesinden dahi huylanırım; değil sevişmek-arzulamak falan.. bir gay'in beni hedef alması, ciddi kan akıtma sebebidir.. Hiç de gocunmam bundan..

    Ama önceki yazılarımda da yazmıştım.. Tanıdığım bir sürü travesti var(eski evimin önünde duruyorlardı her gece.. pek çoğunu simaen tanıyorum artık.. 40 defa ayaküstü sohbet etmişliğim var.. gayet eğlenceli, ve bence çok daha dürüst/dobra/keyifli insanlar).. Afedersin, beni z.kmeye kalkmadıkları müddetçe hiç bir sorunum olmaz onlarla.. Gayler de benzer şekilde; bana ilişmedikleri müddetçe no promlemo...

    Yakınımda olmalarından keyif almam; hatta huylanırım(zira yaptıkları iş midemi bulandırıyor.. sürekli osuran birini yanınızda istememekten farklı bir his değil bu).. Ama bu asla onları kabul etmemek, itelemek, hor görmek, sopalamak manalarına gelmiyor..

    En yakiinen bilenlerdenim; dediğim gibi evimin önünde duruyorlardı her gece.. O 'ipnelere ölüm!!' diyen dangalakların, her gece müşteri sırası beklediklerini görmekten gına gelmişti..

    Homofobiyle dangalaklığı karıştırmayın birbirine..

    Tıpkı 'aczimendilere/dincilere ölüm!' yahut tersi 'imanzıslara ölüm!'cü dangalakların durumu gibi bir şey bu.. Tahammülsüzlük... Hatta, ucundan faşizm aromalı bir tahammülsüzlük..

    Hiç kimse onları savunmuyor...
    Öğğğğkk.. Allah cezalarını versin! Taşlayarak kovalayın bu ipneleri memleketimizden gibi bir bakış değil bu...

    Bana ilişmesinler yahu.. Bu kadar... İzin verin kendi cinsel tercihime de kendim karar vereyim.. ben onlara karışmıyorsam, onlar da bana karışmayacak.. illa sevmek, ipne olmak zorunda değilim..

    İşin fizyolojik boyutu da çok mühim değil.. Adam isterse keyifi için yapsın o işi... Kime ne, sana/bana/olmayacak insanlara ilişmedikten sonra..

    Her koyun kendi bacağından asılır.. Bize düşen saygı duymak(ucu bize dokunmadığı müüdetçe.. ör: bir ipne, oğlumun aklını çelmeye çalışıyorsa, onun da ağzını yüzünü kırarım)

    YanıtlaSil
  8. @öküz: Homofobikler tahammülsüz veya faşisttir diyen olmadı ki, oldu mu? =)

    eşcinseller/translar/travestiler ile gayet barışçıl bir iletişimde bulunmuş olabilir ve onlara saygı duyuyor olabilirsin. ki bu çok güzel. bana sorarsan olması gereken de bu.

    fakat dediklerinden anladığım kadarıyla, eşcinselliği negatif bir kutba koymuşsun ve aslında tam olarak da bu yüzden homofobiksin. çünkü bu fobi senin savunma sistemin.

    halbuki homofobi, kimseyi "daha" heteroseksüel yapmaz. hiç sevmediğim ama var olan tabirler vardır ya, daha "erkek" olmak falan. bu deyişle homofobi seni daha fazla erkek de yapmaz. klostrofobiklerin açık alanlardan daha fazla zevk almadıkları, akrofobiklerin alçak yerlerden daha fazla keyif almadıkları gibi. ince ayrım şu; daha 'güvende' hissederler.

    eşcinselliği negatif kutba koyarken (ki "biri oğlumun aklını çelmeye kalkarsa" demenden de bunu anlıyorum) ve homofobiyi daha pozitif kutba koyarken hiç düşündün mü bilmiyorum ama resmen bir "fobi"den bahsediyorsun. böyle bir savunma sistemine gereksinim duyman asıl "sorun" olmasın sakın?

    bu arada "sokakta bir erkek dudağıma yapışırsa" demişsin ya, bunu yapan biri zaten taciz ediyordur. homoseksüel/heteroseksüel kim yapsa bunu herşeyden önce tacizcidir. bir kadın sormadan seni öpse hoşuna mı gider öküz ? =)

    hem bu kadar sinirlenmen bile bu konuda başlı başına soru işareti. bana ilişmesinler demişsin, sana ilişen yok zaten, merak etme. sandığından çok fazla ve her yerdeler. ilişecek olsalardı yaparlardı. bu kadar tedirginlik niye ? hem cinsel tercihine (ki yok böyle birşey) karar vermiş değilsin, sen busun, kimse de değiştiremez. tıpkı homoseksüel yönelime sahip insanların da değiştirilemeyeceği gibi..

    "sevmek, ibne olmak zorunda değilim" ? anladığım kadarıyla onları sevmek ile eşcinsel olmak arasında ilişki kurmuşsun, yanılıyor muyum? çok, hem de çok sevdiğim eşcinsel arkadaşlarım var. ve ben heteroseksüelim. kaldı ki onları sev diyen de yok. sadece nefret etme, korkma diyen var. nefret ve korkuyu savunduğunu sanmıyorum zaten.

    bu arada "ibnelere ölüm" deyip müşteri sırası bekleyen ikiyüzlü pisliklerin varlığını bilmeme rağmen tanıklık eden birisinden duymak iyice midemi bulandırdı, ne diyebilirim..

    sana homofobik diye "tü kaka" demek haddim olmadığı gibi, söylemem gereken, homofobinin, en azından senin sahip olduğun ölçüdeki homofobinin, kendinden başka kimseye zarar vermediğidir. tıpkı diğer birçok fobi gibi. bu gözlemi yargılamak olarak alırsan affola.

    YanıtlaSil
  9. Yok anam... Anlatamıyorum mu desem?.. Bir kulaktan giriyor, diğerinden çıkıyor mu desem?.. Israrla d.tünüzden anlıyorsunuz mu desem?

    Ne desem bilemedim..

    (bakma sen üslubuma, deli; sinirlensem cevap yazmam.. gayet eğleniyorum, seni yakın/samimi gördüğüm/bulduğum için yazıyorum böyle uzun uzun.. öküz psikolojisi işte; anlaması zor tabi)

    Durmadan osuran birine sempati duymamı bekleme.. Fizyolojik bir açıklaması olsa dahi bekleme; yapabileceğimin en fazlası saygı duymak...

    Eşcinselliğin negatif bir kutup olduğunu düşünüyorum; evet... Ve bu bakışımdan hiiiç de öyle gocunmuyorum..

    Ucu bana dokunmadıktan sonra ister hemcinsine şeyyettirsin millet kendini, ister ayıya deveye(ayı-deve, alan-satan razıysa tabi:P).. Kime ne?.. İster inşaat demirleriyle sevgili olsun, ister deniz kabuklularını k.çına soksun.. Kime ne?

    Alan satan razı olduktan sonra; diğerlerine b.k yemek düşer... Ta ki, benim özgürlük alanıma girinceye dek... Ta ki benim dünyam çamurlanıncaya dek...

    Benzer söylevleri savunan çok arkadaşım olduğu için yakiinen bilirim.. İşi biraz daha kurcaladığında "aslında hepiniz ipnesiniz.. ama farkında değilsiniz şuan.. bak, prostat bilmemnesiydi....bi dene bak daha çok zevk alacaksındı.. o hooo aç o çakraları, rahat bırak kendiniydi" ... (mistress arkadaş(lar)ım, strapon mıtrapon kullanan/kullandırtan tanıdıklarım var lan.. o işin sonu yok ki... eminim bi 20 sene sonra, hayvanlarla sex de meşru gösterilmeye çalışılacak... zevk aldın mı? aldın.. köpek seni şaaparken gönüllü müydü? gönüllüydü.. e bitti o zaman diye... aslında hepmizin içinde var o hayvan sevgisi diye..)

    Da mittirin gidin manyaklar... Ben nasıl size saygı duyuyor, değiştirmeye çalışmıyorsam, siz de bana saygı duyun...

    Yok o işin sonu... Tek sınır: 'tamam ben bunu istiyorum; ötesini değil' dediğin noktadır..

    TRAVESTİ DÜŞMANLIĞI İLE TRAVESTİ OLMAMAK ARASINDA İNCE(NE İNCESİ, EŞŞEK KADAR) BİR ÇİZGİ VAR..

    Öküzün 'ipnelere ölüm!!' dediği yok... Ama siz ısrarla o şekilde anlamak istiyorsanız da; keyifiniz bilir, ne diyeyim..

    Ben gaaayet heteroseksüel, ve homofoninin içinde/dışında/sınırlarında gezen bir adamım(dediğim gibi, bir erkeğin elinin, kazayla benim elime değmesinden dahi huylanırım)... Ama aynı zamanda da, bel altı mevzulardaki karakterini iyi oturtmuş; ne istediğini ve neyi istemediğini iyi bilen biriyim..

    Ve biri bana.. 'yok yok.. ipnesin sen.. o sana kazayla değen erkek elinden rahatsız oluyorsan cidden, kesin ipnesin o zaman.. ipnelik potansiyelin çok yüksek.. ama henüz farkıında değilsin' dedi mi, sigortalar atıyor bir tarafta...

    Ben nasıl gaylerin tercihlerine saygı duyuyorsam, onlar da 'bence' sağlıklı olanlara/işin bokunu çıkartmak istemeyenlere saygılı olacak.. 'aslında hepiniz dopsunuz; ama farkında değilsiniz' dendi mi, bu muhabbetin sonu gelmez...

    Eşcinsellerin bir lafı vardır: 'her heteroseksüel, bakir birer eşcinseldirler' diye....

    Neyse; küfür edeğim şimdi.. Sabah sabah...

    :) seviyorum ben seni... bakma üsluba lütfen.. mimiklerimi görmediğin için fazla ciddiye alabilirsin.. ama alma...

    YanıtlaSil
  10. eheh ben de seni seviyorum =) o yüzden epeyce dikkatli okuyup irdelemeye çalıştım demek istediklerini.

    ve yok, ı-ııh.. yanlış falan anlamamışım seni, çünkü tam olarak aynı şeyleri söylüyorsun =)

    bi kere "öküz ipnelere ölüm diyor" diye kim dedi yahu ? senin bahsettiğin o pisliklerden bahsettim ben =))

    ve tabii, eşcinsellerden de, tıpkı heteroseksüellerde olduğu gibi çok abuk sabuk konuşan, yüzeysel ve sağduyu yoksunu insanlar çıkıyor. onlar sana "var sende gizli bişey anam" diyosa eğer, haddini aşmıştır elbette. ayrım şu: eşcinsel olduğu için değil, böyle bir hadsizlikte bulunduğu için kızmalısın ona. aynı şeyi bir heteroseksüel de diyebilirdi. neyse eşcinsellerin hepsini aynı kefeye koymuyosundur zaten.

    o "hepiniz ibnesiniz" diyen ve prostat bezinden bahseden arkadaşların tutumları da yanlış. G noktasından bahsetmeye çalışmışlardır. ne demek yani, heteroseksüel bir erkek G noktasını keşfedip heteroseksüel yaşamını sürdüremez mi? bu ne at gözlüğü bakış, ne bu kurallar? kim koyuyo bu kuralları? mesela ben heteroseksüel ve G noktası deneyimi yaşamış ve sevmiş erkek de tanıyorum. zerre kadar ilgisi yok.

    sana biraz da denk gelmiş sanırım bu tipler. ne yapalım kısmet =P

    deniz kabukları, inşaat demiri ?? ahaha =D alemsin öküzcüm.

    sana yönelik diyebileceklerimi, yanlış falan da anlamadığımı bildiğimden, önceki yorumumu aynen, hiç değiştirmeden yeniden ileterek aktarmayı diliyorum =)

    YanıtlaSil
  11. unuttuğum çok önemli bir nokta var:
    eşcinsellikten yola çıkıp hayvanlarla ilişkinin ileride meşru gösterilme tahminin hiç hem de hiç yerinde olmamış. ne tarihsel ne de psikolojik açıdan. sadece şunu diyeyim: hayvanlarla yapılan, tek taraflı ve şiddet içeriklidir. insani değerler ile de ilişkilendirilemez. bunu hiç konuşmamış olalım ;)

    YanıtlaSil
  12. Ayrım şu: eşcinsel olduğu için değil, böyle bir hadsizlikte bulunduğu için kızmalısın ona..

    Eeee?? Ben farklı bir şey mi diyorum, pis kıro (pis kıro = bir sevgi sözcüğüdür öküzland'de)..

    Bırakın dileyen heteroseksüel kalsın, dileyen homoseksüel... Sonu yok bu işlerin; herkes kendi mide çapına göre istediğini alacak, istemediğini masada bırakacak..

    Ben ipneleri hetero, ipneler beni dop yapmaya çalışmadıktan sonra; kime ne yahu?

    Geçin bu 'homofobikler ipne aslında, ama farkında değiller' muhabbetini... (ezikliği bastırma çabasından başka bir şey değil çünkü bu.. kahkahalarla karşılıyorlar sabahı belki; ama kompleksleri/eziklikleri bir yerden fışkırıyor işte.. her ne kadar özgüvenler tavanda görünse de... anlatmayın bana bunları; ciğerini bilirim pek çoğunun)

    Bak x-coach'a, ayu'ya falan laf ediyor muyum.. adamlar gaayet olgun, nerede durması gerektiğini bilen tipler.. o senin savunduğun dingiller gibi(ipnesiniz, ama farkında değilsiniz), hadsiz değiller... Gayet seviyorum onları; sohbetlerinden/yorumlarından büyük keyif alıyorum..

    YanıtlaSil
  13. "iri köpek, psikopat kadın" videosu izle derim o halde...

    hayvan gaaaaaaayat gaaaayet olayın bilincinde ve istekli; hiç şüphen olmasın (eşşek şeyeden köylü fotoğrafıyla alakası yok)

    etken, edilgen.... aktif, pasif.... söylettirme bana şimdi ayrıntıları..

    YanıtlaSil
  14. hmm.. ben daha önce dediklerinden, bunu diyenlerin eşcinsel olduğu için de kızdığını anlamıştım. neyse peki, orayı ben atlamış olayım.

    ve daha önce de dediğim gibi, kimse kimseyi değiştirmeye kalkmıyor, cinsel yönelimler bir başkası tarafından değiştirilebilecek şeyler değildir. olsa olsa halihazırda olan şeyin ortaya çıkması/ifade edilmesine katkıda bulunabilir bir başkası.

    dediklerimi tekrarlamaktan sıkıldım ama sabrediyoruz işte, öküze özel bir sabır göstererek ;)
    yahu genellemelerden, gözlemlerden ve deneylerden konuşuyoruz. niye bu kadar kızıyorsun, hatta alınıyorsun öküzcüm ?

    ha bi de "ipnesiniz, farkında değilsiniz" diyenleri savunduğum bir cümlem olduysa nolur göster =)

    11.10 daki yorumumu yeniden mi yazmalıyım başka bir şekilde acaba diye düşünüyorum :S

    YanıtlaSil
  15. Yazının başılığına bak yahu :S
    "Homofobik erkeklerde eşcinsel eğilimin şaşırtıcı(?) yükselişi" ne demek panteremel?

    YanıtlaSil
  16. panter emel'i tanımam etmem, 90'lı yıllarda sık sık duymuşluğum vardır. görüşlerimle, bakış açımla bağdaştırmadığım için, bu lakabı bir daha duymamayı diliyorum.
    ;)

    başlık özellikle düşünülerek böyle yazılmıştır. yükseliş, olmuş bitmiş birşeye değil, olmakta olan birşeye işaret eder. statik değil. kesin değil. katı hiç değil. herkesi kapsadığı ise düşünülemez bile.

    ama alınan alınıyor işte önüne geçilemiyor kih kih =P

    YanıtlaSil
  17. "Çevir kazı yanmasın" yani... :P

    İyi bakalım; dediğin gibi olsun..

    YanıtlaSil
  18. Hayvanla ilişki iğrenç, homoseksüellik hoş değil. Ama herkesin kendi tercihi.. Öküzün dediği gibi özgürlük alanıma kadar kim ne yaparsa yapsın. Hayat tercihten ibarettir.

    Kutsal fahişedeki yorumunuza yorum yazdım..düşünce paylaşımı güzeldir.

    YanıtlaSil
  19. "hayat tercihten ibarettir" ?
    pekala, buna (bir yere kadar) katılmamak imkansız.

    fakat cinsel yönelimler, tercih değildir. bu anlamda değiştirilebilen/üzerinde kontrol sağlanabilen şeyler olan tercihler ile değiştirilemez olan yönelimlerin kavramsal olarak ayrılması şart.

    bu ayrım hala oturamadığı için de aynı döngü içinden çıkamayız.

    YanıtlaSil
  20. Bu homoseksüel ilşkilerin kaçı doğumdan var, kaçı zamanla gelişiyor sence? Bence çoğu zamanla, ortamla, ne tercihle ilgili. Her ne ise de kişinin yaşamı..

    YanıtlaSil
  21. Eğlenceli bir 7 buçuk dk.'ydı. Sanırım istiklal'de bu soruyu sormuşlar. O caddede gezinen insanların %20 si eşcinsel diyebilirim. O yüzden bu anketten iyi sonuçlar çıkmış. Gidin bir de Kasımpaşa'da, Cerrahpaşa'da yapın bu anketi. Kameramanla birlikte spikeri dövmeye kalkarlar: )

    YanıtlaSil
  22. @Erkek Adam:

    Değişik homofobik profiller ve anlaşılan kodlar da eğlenceli ;)

    YanıtlaSil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...