22 Eylül 2011 Perşembe

51 Kere!

Yaklaşık bir yıldır farkındalık, kadın ve erkek doğası, toplumsal cinsiyet, cinsel baskı  vs konularında yazıp dururken, benzer şekilde düşünen ve yazan yeni insanlar keşfetme ve onlardan yeni şeyler öğrenme şansına sahip olmak harika birşey. Yo yo, müthiş birşey. 

Fakat bugün gazetede gördüğüm ünlü bir yazarın yayınladığı okuyucu mektuplarını görünce "İşte bu!" dedim. Farkındalık için rahatsız etme pahasına (ama belki de rahatsız etmek önemli bir şart) cesur bir yazı yayınlamış ve tabii ki anında olumlu/olumsuz tepkileri toplamış. Bahsettiğim yazar Ayşe Arman.


Merak edenler olabilir, "Sen ve senin gibi birçok blog yazarı benzer konuları işliyor zaten, cesurca yazıyor. Ne farkı var?" İşte tam bu noktada diyeceğim şudur: Ben ve benim gibi birçokları kimliğini gizleyerek yapıyor bu işi. Aramızda aynı anda milyonlara ulaşacak kadar sesini duyurabilenimiz de yok. Rahatsız olan birkaç kişi çıkıp küfür ve hakaret dolu yorumlar döşeyip gidiyor. Biz de cevabını veriyoruz. Bunun böyle gitmesinden oldukça memnunum fakat şunu düşünmeden edemedim: Kimliğimiz belli (benim için tam olarak belli olsaydı diyelim) ve bu kadar geniş kitlelerce okunuyor olsaydık yine de ilk mastürbasyon deneyimimizi yazar mıydık? Sorumluluk almanın yanısıra buna ciddiyetle sahip çıkmak da önemli bir mevzu olsa gerek.


İşte bu yüzden sadece takdir etmeye adanmış bir yazıdır bu. 


Bu arada başlığın ne alaka olduğunu merak edenler için işte o yazı:
http://www.turuncutime.com/medya/72976-ayse-arman-ilk-masturbasyonunu-yazdi-ayse-arman-dan-cok-konusulacak-bir-kose-yazisi-daha.html


Konuya cuk oturan bir slogan da Kutsalfahişe'den:
http://kutsalfahise.blogspot.com/2011/08/masturbasyon-ayp-degildir.html




  

5 yorum:

  1. sosyal mesaj her zaman iyi..tşk

    YanıtlaSil
  2. Ayşe Arman'ı takdir etmek?? :S

    Enteresanmış....

    YanıtlaSil
  3. @attractive adam: =)

    @öküz: objektif olmak bir erdemdir, kendisini pek sevmediğini farz ederek söylüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Doğrusu ben de ilk defa takdir ettim Ayşe Arman'ı zira genelde dikkat çekmek için epey zorlar ve samimi olma kisvesi altında epey samimiyetsiz ve yapmacık yazılar yazar. Gerçi bu yazının da amacı biraz "bakın ben ne kadar çılgınım" olmuş ama bir yandan da çok iyi olmuş, bizim burada 3-5 kişiye yaymaya çalıştıklarımızı bir anda geniş kitlelere bomba gibi patlatmış. Birileri rahatsız olmuş, ne iyi olmuş... Birileri sahip çıkmış. Netice olarak konu, yokmuş gibi davranılmaktan çıkmak zorunda kalmış, tartışılmış. Bence bu yazının en büyük katkısı bu. Bu tür konuların ülkemizde yokmuş gibi davranılması, tartışılmaması sorunları yalnızca daha da derinleştiriyor, tabuları daha da körüklüyor, sapkınlıkları daha da büyütüyor.

    YanıtlaSil
  5. @Kutsal Fahişe: İşte tam olarak bu yüzden çok takdir ettim; 3-5 kişi değil, binlerce kişi rahatsız oldu böylece. biliyoruz ki bütün bu konfor ve bilinçsizlik içinde hiçbir şeyin değişeceği yok..

    YanıtlaSil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...