25 Eylül 2011 Pazar

Atsineği Misali Bir Dizi

Popüler kültür malzemelerinin "nabza göre şerbet" olduğu genel bir kural olarak bilinse de, yine de geniş kitlelerin tepkisini toplayan yapımlar olabiliyor, iyi ki de oluyor. Bunlardan biri de -tabii ki- Sex and the City.



Bu diziden nefret etmiş bir blog yazarı dizideki tüm lüks, şatafat ve aşırı tüketimin olumlanmasını eleştirirken asıl hedeflediği eleştiriyi yapıyor ve kadınların "alçak sürtükler" olarak gösterildiğini iddia ediyor. 


Sırf Vinhboy arkadaşın (ve pek çok benzerlerinin) ikiyüzlülüğü ve at gözlüğünü gözler önüne sermek adına isterdim ki benzer bir dizinin dört kadın değil de dört erkek ile işleneni olsun ve bu yapım için fikir beyan etsin.


Böyle insanların rahatsızlık duymalarını (neredeyse kulaklarını kesecek kadar. Ah, keşke kesse=) ) görmekten memnun olsam da benzer düşünen fazlaca kişinin bu doğrultuda davranmaları mevcut düzeni sürdüreceğinden, bir yandan üzücü elbette.


Bu arada yazıya gelen yorumlarda da aynı bakış açısına dair çok tüyo var. Kimisi kurguyu fazla ciddiye almış ve yapılan abartıları kaldıramamış fakat tepkiler genellikle gösterilen kadın figürü üzerine gelmiş. Kimisi tutarsızlık, kimisi mizojini, bazısı da homofobi içeren yorumlar - bu sürpriz değil tabii.


Belli ki bu aralar toplu tepki mekanizmalarına takmış durumdayım. Fakat bunlar resmin tamamını görmek için birebir derim ;)

4 yorum:

  1. Valla ben, Kim Catrall yüzünden izliyordum.:)) Kadın yaşlandıkça bi güzelleşti ki sorma gitsin.:)
    suya sabuna dokunmayan, Manolo Blahnik tarafından finanse edildiğinden fena halde şğhelendiğim, uyduruk bir diziydi. Bu arkadaşlar, mümkün değil gösterilmesi ama gösterilse idi, "L-Word" dizisini görselerdi neler olurdu, bilmiyorum.:) Kadınları sürtük gibi mi gösteriyor? Bu gözle hiç bakmamıştım. Muhtemelen, Kim Catrall'a odaklanmaktan dolayı.:D Herkes rahat olsun, sıra bu salak diziye gelene kadar neler var neler..Kimsenin New York'ta yaşadığı yok, buraların New York olacağı da.

    YanıtlaSil
  2. Kim Catrall konusunda size katılmaktayım =) ayrıca siz tabii ki o gözle bakmazsınız, ama herkes öyle değil işte =) bu arada L-Word ilk defa duydum.

    sitede yorum yapanların çoğu Amerikalı, içlerinden bazıları da New York'lu. NY kadınlarının "çok şükür" böyle olmadığına değinen olmuş. halbuki gerçekte tüketim açısından çok fazla benzer kadın vardır. öte yandan aynı özgüven ve anlayışa sahip kadın görece azdır. o yüzden -çoğunlukla erkekler açısından- asıl rahatsızlık veren şeyin tüketim değil kadın özgüveni olduğu aşikar. en azından ben böyle görüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ben bu diziyi çok izlemek istemiştim zamanında, velhasıl tipsiz Parker, sürekli dizide ön planda olduğu için izleyemedim.

    Ayrıca Parker bu dizinin en tipsiz, en soğuk, en saçma karakteriyken nasıl ön planda oldu? Kocaman peh.


    http://kacikturuncu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. tipsiz Parker uhauaha =D

    ben de güzel bulmam ama yine de beğenirim mesela =)

    özellikle ilk bölümleri epey başarılıdır dizinin bana sorarsan. diyaloglar gayet iyi yazılmış ve kadın-erkek ve mevcut algılara oldukça gönderme yapan cinsten. tavsiye ederim ;) sonradan bozdu, hele filmlere hiç bulaşma derim.

    YanıtlaSil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...