29 Eylül 2011 Perşembe

Sana Ne Be Kadın!

Selam günlük. 


Bu kez aklıma tanık olduğum eski bir olay geldi: Bir akşam arkadaşlarla takılırken erkeklerden birkaçı bel altı bir espri yaptı kendi aralarında. Ortamdaki hatun da (benden başka tek dişi) hemen olaya el koydu ve dedi ki: "E b.kunu çıkarmayalım ama!.."


Halbuki bence komikti ve bizle ilgisi yoktu. Bu tepkinin nedeni aşırı anaçlık veya gereksiz kasıntı olma hali mi bilemedim. Belki sebep ikisi de değil. Ama bence tuhaf ve neyden ileri geldiği konusundaki tahminim daha önce çok yerde ima ettiğim yerleşik algılar. Neyse bu sefer uzatmayayım. Ama... "Sana ne be kadın?" demek de istiyorum.


Not: Hatun tam da fotoğraftakine benzer bir kafadaydı. Fakat komik geldi =)

4 yorum:

  1. erkekler bunu sınırları görmek için de yapar..ordaki kadınlar ne kadar rahat, ne kadarını kaldırabilir.gibi. sonra daha rahat cesaret bulurlar...

    YanıtlaSil
  2. eheh dediğiniz şeyin gerçekliğinden şüphem yok =) fakat şu durumda hatun gülmese bile sadece sessizliğini koruyabilirdi mesela. resmen lafa atlayıp anneymiş gibi kızdı yahu =)

    YanıtlaSil
  3. bu tarz olaylarda ayrım yapılmasına karşısın değil mi?: ) yani kadın-erkek ne fark eder bel altı esprisi olacaksa bile kadının olduğu ortamda da rahatça yapılabilmeli.. ama bu nasıl gerçekleşir? siz kadınlar bir araya geldiğinizde öyle şeyler konuşuyorsunuz ki erkekler bile onları konuşmaya cesaret edemiyor. o sohbetleri bizim de yanımızda yapın bizde rahatça espri yapabilelim: )

    YanıtlaSil
  4. elbette karşıyım, cinsiyetçi bir tavır veya saygısızca bir davranış sergilemedikten sonra espriler sırf bel altı diye böyle "terbiye" edercesine azarlamak..

    YanıtlaSil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...