13 Mart 2012 Salı

Kimi Kandırıyorsunuz?


Bir süre önce sosyal medyada şöyle birşeye rastladım:

Bir İngiliz sorar:
-Kadınlarınız neden başkasıyla el sıkışmıyor?
Müslüman cevap verir:
-Siz neden kraliçe Elizabet'le el sıkışamıyorsunuz?
İngiliz:
-Herkes onunla el sıkışamaz. O bir kraliçe. Sadece Bazı Belirli Kişiler...
Müslüman:
-Bizim kadınlarımız da bizim kraliçemizdir! ...ve helali olmayanlar; el sıkışmazlar!... *

"Bizim kadınlarımız" derken? Müslüman kadınlar mı kraliçe? Daha da önemlisi el sıkışmamaları (veya el sıkışmanın yasaklanması) kraliçe gibi gördüğünüz için mi? Hıhı, peki. Biz de yedik.

* Alıntının okuduğum yerde belirli bir kişiye ait olduğu gösteriliyordu; fakat aradığım başka kaynaklarda herhangi bir isim yazmadığından anonim kabul ederek yazdım.

5 yorum:

  1. Şeytanın biri kulaklara taş atmış, 40 tane melek çıkaramamış. Ne yaparsın.

    YanıtlaSil
  2. Tamamen muhafazakar bir düşünce ile yazılmış ve genellenmiş. Bizim kadınlarımızda bizim kraliçemiz diye bir şeyin, Müslümanlık konusunda asla bir yere sahip olmadığınıda düşünüyorum. Ki Müslümanlık'da ''Kraliçe'' kelimesi değil de, ''Hanımım'' kelimesi geçerli oluyor. Böyle bir yorum can sıkıcı ve de insanların kendi eşlerine nasıl bir bakış açılarına sahip olduklarını gösteren en basit en düzeysel sabit düşünce.

    Ayrıca, Kadınla el sıkışmak ile Elizabeth ne alaka? Elizabeth o ülkenin kraliçesi olduğu içinde özel bir konumda, elbette ki herkes görüşemez :)

    YanıtlaSil
  3. bedevi adetleriyle övünmeye çalışmış..o kadar değer veriyorlar ki var olan karısının üstüne 2 tane daha almayı mübah görüyorlar..

    YanıtlaSil
  4. etrafta liseli kızların konuşmaalrını duyuyorum benim sevgilim şöyle maço olsun boyle maço olsun falan diye. Yazı diyorum yahu liseliden öte çoğu kadında var bu işte bu kadınlar ömür boyu hep ezilmeye ve itilmeye mahkum oluyor öküz herifler tarafından. Alan razı veren razı oluyor bir yerden sonra cahillik işte

    YanıtlaSil
  5. Epeyce gecikmiş yanıtlarım için kusura bakmayın lütfen:

    @Adsız: Yorum için teşekkürler.

    @Baran: Elizabeth ne alaka di mi? Zekice bir benzetme olduğu söylenemez tabi ;) Ayrıca ikiyüzlülük de bir yere kadar ya yuh..

    @Erkek Adam: Hayır durum böyleyken böyle bir hikaye uydurmaya utanır insan :S Yorum için teşekkürler.

    @Mehmet: Bıçak kemiğe dayanana kadar herşey konfora hizmet ediyor, bu yüzden de dediğiniz gibi alan razı veren razı durumda. Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...