18 Şubat 2011 Cuma

Sorun Bulundu: Dekolte!


Hani diyorduk ya toplumumuzda şöyle fazla tecavüz, taciz var; böyle baskılar, uygulamalar var falan diye… Sorun bulundu. Meğer dekolteymiş yahu! Nasıl da aklımıza gelmedi. Buluş, cin Profesör Orhan Çeker’e ait. Bu buluşu için kendisine çok şey borçluyuz, şükranlarımızı sunuyoruz.

Böylece her şey çözüldü, tartışmaya gerek kalmadı. Çünkü anladık ki toplumumuzda kadınların,

kız/erkek çocukların,

aile içi cinsel istismarın,

bebeklerin,

hatta engelli insanların tecavüze uğramalarının nedeni dekolte giymeleriymiş. Hiç de fark edemedik.

Çok yakında Profesör Çeker’den, dekolte ile toplumumuzdaki namus cinayetlerini, vajinismus ve iktidarsızlık vakalarını da ilişkilendireceği aydınlatıcı açıklamaları hevesle beklemekteyiz.

!!!

L

6 yorum:

  1. Ben bu herifi TV'de gördüm. -ve herif İlahiyat fakültesi öğretim görevlisi olduğu için, bu sözlerini pek de siklemedim. Dini bir demeç vereceği kesindi çünkü :)

    Ayrıca bu şekilde bir akım olduğu sürece, ne dişi arkadaşlar istediklerini giyebilir, ne de türkiyede ki artık nasıl bir kelimeyle sıfatlandırdığımız ''kro, hanzo'' insanların kızlara bu şekilde baktıkları.

    Ülkemde, dişilerin dekolte giysileri giyemeyecek hale gelmesi de sırf bu İlahiyat fakültesi öğretim görevlilerin düşüncelerinden kaynaklanıyor olsa gerek. -Kendi kız çocukları, türban giyiyor sanırım, türban giyen genç dişileri de biz parklarda, sokaklarda çok iyi görebiliyoruz.

    Ayrıca Lalehancık, şu yazının görseli müthişmiş :) -bilmez misin benim meme canavarı olduğu mu? ahaha

    YanıtlaSil
  2. ehehh adamı sallamayalım zaten, hiç gerek yok =)

    ne var ki üzücü olan bu adamı sallayanların büyük çoğunlukta olması.. oof of =/

    hehehe yoo bilmiyodum meme canavarı olduğunu =) ama böylece öğrenmiş olduk sevgili Baran ;)

    YanıtlaSil
  3. Sanırım 10-15 sene sonraki Türkiye'de bu şekilde giyim de yasaklanacak. -şimdiden gözlerimi alıştırmaya çalışmalıyım .)

    YanıtlaSil
  4. eheh onun yerine kaçalım burdan anacım ;)

    YanıtlaSil
  5. insan doğası gereği çıplaktır. giyinmek insanın icat ettiği bir şeydir..dekolte bakılır geçilir ama dönüp dönüp bakmak ve tecavüze girişmek hayvanlarda bile az görülen olay..

    YanıtlaSil
  6. @Erkek Adam;

    Aslında tecavüz göründüğünden karmaşık birşey. Sadece şiddet eğilimi ile açıklayamıyoruz. Sadece cinsel baskı ile açıklayamıyoruz - ki samimi ve homojen bir cinsel özgürlüğün olduğu İskandinav ülkelerinde bile tecavüz oluyor. Eğitim seviyesine ise artık hiç prim vermiyorum (yazıda adı geçen zat Prof!).

    Üstelik kadınların tecavüz ettiği de oluyor, erkeklerin açık bir yerini görüp de tecavüz eden olduğunu hiç sanmıyorum.

    Henüz çözemediğimiz ama kimlik ile süper-ego çatışması, kadın nefreti, kadın korkusu, hınç duygusu, bastırmışlık ve benzeri kavramları tartışırken dekoltenin yeri gülünç kalıyor.

    Belki de profesör; üstüne tartıştığımız kavramların işin içine girmemesi için en önce işi sağlama alıp "less fuckable olun" diyor yani. İlkellik üst safhada.

    YanıtlaSil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...