27 Nisan 2011 Çarşamba

"Muzır İçerik"

Bugün W. Burroughs 'ın "Yumuşak Makine" kitabının yargılanacağını öğrenince bu saçmalığı dile getirmem farz oldu. Okuduğum haberden alıntı:


"Savcılığın isteği üzerine kitabı Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu inceledi. Kurul’un raporunda; kitabın ‘konu ve anlatım bütünlüğü’ olmadığı, ‘argo ve amiyane tabirlerle kopuk anlatım tarzının benimsendiği’ öne sürülerek, ‘ahlaki normlarla bağdaşmadığı’, ‘halkın ar ve haya duygularını incittiği’ ifade edildi. Koruma kurulunun Türk toplumunun ahlak yapısına uygun bulmadığı kitap hakkında dava açılacak."

Türk toplumunun ahlak yapısı mı? Doğru ya; dürüstlük, saygı ve hoşgörü timsali olmuş ve ayrımcılık, sapkınlık, cinsiyetçilik ve ikiyüzlülük nedir bilmeyen(!) Türk toplumu ahlak yapısını bozmaya kim nasıl cüret edebilir?..


L


kaynak: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&VersionID=75869&Date=26.04.2011&ArticleID=1047391

Kitabın eski basımlarının kapaklarından:







4 yorum:

  1. Türk toplumunun ahlak yapısı mı? Doğru ya; dürüstlük, saygı ve hoşgörü timsali olmuş ve ayrımcılık, sapkınlık, cinsiyetçilik ve ikiyüzlülük nedir bilmeyen(!) Türk toplumu ahlak yapısını bozmaya kim nasıl cüret edebilir?..
    değil mi?

    YanıtlaSil
  2. nasıl edebilir ? nasıl =)

    YanıtlaSil
  3. baksana,bazı kelimeleride yasakladılar internette.muzır diye...sanırım en sonunda kendi kendilerini de yasaklayıp,sistem kendini otomatik kapatacak..

    YanıtlaSil
  4. ahahhh evet en sonunda olacağı o sanırım =)

    bu arada kitabı sipariş ettim, dört gözle bekliyorum =) iyi bir reklamını da yapmış oldular böylece ahah =)

    YanıtlaSil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...