14 Nisan 2011 Perşembe

Yanlış Yönde Feminist Sıçramalar - 2

                                     ** Erkekleri Dışlamak**


Her zaman dediğim şey: "Kadın sorunu toplum sorunudur ve toplumun içinde erkek de vardır." Eğer erkek dışlanırsa bu kendini marjinalleştirmek olur. Peki şimdiye kadar kendini marjinalleştiren kim veya hangi kesim ciddiye alındı?
Eğer bir değişim mümkünse, diyalektik ilişki üzerinden gerçekleşir bu; çünkü o bahsettiğimiz sorunlar tam da bu ilişki ve etkileşim ekseninde dönmekte.

Kadın toplantıları birçok kez erkeksiz yapılıyor. Sebebi de "Öncelikle kadının bilinçlenmesi açısından önemli." diye açıklanıyor. O zaman erkek yeterince bilinçli mi? 

Üstelik erkeğin dışlanması biyolojik açıdan da sakat. Doğaya ters yani. Nihayetinde insanlar hem kadının hem erkeğin katkısı ile doğarlar. "Seni hayatımda istemiyorum, sana ihtiyacım yok ama şimdi üremek lazım." deyip sırf bunun için onunla "barışmak" ne derece dürüst ve tutarlı? "Her kadın doğurmak istemiyor ki" demesin kimse, çünkü bahsettiğim şey doğanın devinimi, bebekler vs değil.


L



4 yorum:

  1. Lalehan,
    Enteresan bir noktaya değinmişsin. Kadın toplantıları, dediğin gibi, kadınlar gününe dönebilir bir anda. Yada futbol takımı taraftarlarına benzeyen bir topluluğa dönüşebilirler kolaylıkla, aralarında erkek olmadan tartıştıklarında. Birbirlerine gaz verip, "evet evet haklıyız" diye coşup erkekleri düşmanlaştırmaya çok açık bir platform. Bunun nasıl önüne geçilebilir, bunu tartışmak lazım belki. Bu toplantılara erkekleri çağırsak gelirler mi? Bilemiyorum...

    YanıtlaSil
  2. Kutsal Fahişe,

    bence kadınlar gününe dönmüş durumda ve erkekleri düşmanlaştırmaya kadar gittiler bile. konuştuğum erkeklerin bir kısmı "erkek feminist olabilir mi?" diyor, bir kısmı "feminizme inanmıyorum" diyor, vs.. tepkisel ve içi boş bir akım resmi çizildi çünkü.. bu tuhaf resim erkeklerin eseri değil şüphesiz..

    YanıtlaSil
  3. götüm ve ben yazdıklarına çok güldük

    YanıtlaSil
  4. eheh teşekkürler =)
    ayrıca hoşgeldin ;)

    YanıtlaSil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...