18 Ekim 2011 Salı

Ceviz, Armut ve Kaşar


Sizce bir yazarın icraatı; düşündüklerini süsleyerek, biçimleyerek, kendi üslubunu katarak yazmaktan mı ibarettir? Sosyal duyarlılık önemli değil midir mesela? Bazı kesimler mevzubahisken hassasiyet göstermemek? Hele de yüksek tirajlı bir gazetenin yazarı iseniz?


Koca yazıda buna mı takıldın diye gülmeyin ama birkaç kelimeyle gerçekten "bir çuval inciri berbat eden" bir gaf var Şükrü Kızılot'un yazısında: "Erkeğe dair ne varsa mutfaktan öğrenirsin; ceviz kırar, kaşarı sever, armudun iyisini seçer, çoğunlukla bir çuval inciri berbat eder...(Teşekkürler Mesut GÜNSEV)"

Demek ki buradaki cin fikir Mesut Günsev'e ait. Kendisinden okumadım ama söz onunsa eleştirim ilk başta onadır. Sonra da bunun ikinci baskısını gerçekleştiren Şükrü Kızılot'adır.

Bu arada "fanatik feminist" damgası yemek istemediğim için (zira blogun temasını anlayan herhangi biri fanatizmden nefret ettiğimi az çok bilir) o cümleye neden takıldım anlatayım: Ceviz kırmak, armudun iyisini seçmek ve bunun gibi bazı deyimleri, belki eşit dağılımlı olmamakla birlikte, her iki cinsin de kullandığını düşünerek onlar üzerinde pek durmadım. Fakat kaşar? Kadınları bölmek için daha kötü birşey diyebilir miydiniz acaba? Ha tabi bir de "motor" var, pardon.

Her iki yazarın da bu yazıyı görmesini veya bir şekilde fark edip özür dilemesini umuyorum.


4 yorum:

  1. söylediklerine dair bir duyarliligin olusmasi icin cok var gibi.

    YanıtlaSil
  2. @red crow: hem de epey çok =/

    YanıtlaSil
  3. Ben daha da öteye gidip bu yazarlara mail atılması gerektiğini savunuyorum. Twitter ve benzeri sosyal mecralarda da kınamalar yapılmalı ki cevap vermek durumunda kalsınlar.

    YanıtlaSil
  4. @kutsalfahişe: aslında hiç de ileriye gitmek değil, yapılmalı ;)

    YanıtlaSil

Lütfen çekinmeyiniz, yorumlayınız, tartışalım =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...